18 Februari, 2011

he has grown up




*
Me and my brother. I am 6 years older than him. Now I am 22 and he’s almost 16. At least until he’s 14 years old, we were really close. He sleeps in my bedroom since he was 3 years old until 13 years old. I miss his childhood. I miss anything that related to him.

I miss when he knocked my door and say “kakak, can I sleep here? Only this night, please” (and in fact, he did that almost every night)

I miss it, when we want to go out with family, and he knocked my door while saying “kakak, what should I wore?” or “you have prepared my clothes, right?”. He always did that (at least until he’s 15) 

I miss when he wants to borrow most of my clothes (FYI, usually I bought boy’s clothes, of course can be used by boys too). Jackets, jeans, t-shirt, bags, and even shoes!

I miss him, when almost all the time he disturbing me. He’s just wanted to be together with me. He’s just wanted to be in my room and get my attention, until he tired and sleep. Haha.

I miss him when he wants to know ANYTHING about me! And at that time, I always said “can you just keep ur distance for me, only for a day?”.

I miss him when I come home late, he waiting for me and remind me to go home quickly.


                                                                          ***
Now,

“hey bro, don’t you want to sleep in my room?” I ask.
“no, I have my own room”. He answered.

bro, can I sleep in your room, only for this nite?”.
no, you always disturbing me, and I can’t sleep!”

“bro, I have prepared ur clothes for tonite’s event”.
“uh, i have my own choice!” he say.

“bro, have you drink ur milk? Brush ur teeth? ………..?”
And he shout “yes I am!” While close his door.

“wow, I am happy you’re home! Finally!”.
But he answered “hahaha, after take maghrib pray, I have silat exercise, kak!”

And now, I am the one who notice him to come home quickly, and wait him till he arrived.

Now he’s almost 16. Lot of friend, school thingy, he spent most of his spare time for silat exercise,  OSIS, making his cell phone as his best friend, and almost busy everyday. Oh God. I miss him so bad!

Yes, I have been in his age. Yes. But I never think that my sister would feel the same (in fact we’re not really close like me and my brother). High school was a moment to find, to meet, and to explore anything. We stand in different point, I am 22, not a “girl” anymore, prepare my future, and have left my “teenage thingy”, changed with the mindset “family is my priority”. When I am still so “young”, he’s still a kid. And when I am mature enough, he’s becoming a teenager. I just miss him. I want my lil brother, but in fact he’s grown up. God, I miss him so bad. Please protect him, inside and out.

 Me&my brother, Bali, January 2009.



11 Februari, 2011

pertama kali belanja di inibuku.com

Mulanya saya bawa tweet dari seorang temen, tentang buku "untuk Indonesia yang Kuat, 100 Langkah untuk Tidak Miskin" karya Ligwina Hananto. Langsung deh saya googling, tentang buku apaan sih ni? ternyata (katanya) bukunya seru banget. dan menurut review yang saya baca, dia beli by online shop www.inibuku.com. setelah menuju TKP, bukunya malah tertulis keabisan stok. yaaaah... Saya yang norak banget tentang web jual beli buku (yaiyalah, make twitter aja baru beberapa hari ini -februari 2011,heh?-). Ternyata buku-bukunya malah lebih murah dari di gramed. heuhhhh kemana aja sih gueeeee....

Gampang banget order buku di www.inibuku.com. malah kayanya kok simple banget sih, kan dimana mana namanya jual beli butuh proses dan re-check tentang reputasi si penjual. jangan sampe cuma fiktif dan ngibul. asal klik klik klik aja (tipikal cuma nyoba dan submit nama-alamat-no telfon) tanpa harus sign up atau apalah gitu. Trus iseng saya nyari buku "Honeymoon with my Brother" yang sebelumnya saya cari di Gramedia Mal Kelapa Gading tapi nggak nemu. Eh ada. Dua-duanya didiskon (gak dua-duanya doang sih, hampir semua memang diskon 15%), dan saya hemat sampai kira-kira Rp.25.000. lumayan banget.


Dapet kiriman E-mail verifikasi dari inibuku.com, dan langsung bales untuk persetujuan. Okay, saya tinggal tunggu. Agak rancu juga sih kapan datengnya, berhubung saya pake alamat kantor (wilayah jakarta free ongkir kalo pembelian diatas Rp.100.000) dan ini hari jumat, berarti weekend libur ditambah 15 februari 2011 tanggal merah juga. kalo pas buku sampe pas kantor libur gimana? Juga, di web inibuku, tertulis bahwa bukunya Ligwina Hananto udah out of stock. Trus, nanti saya dikirimin apa dong kalo ga ada stock? Iseng saya googling tentang reputasi nya Inibuku.com. Wah, ternyata banyak juga yang kecewa. Sampenya lama lah. Bukunya tau-tau ga ada lah. Verifikasinya yang lambat lah. Sampe akhirnya saya tau kalo di bukudiskon.com, bukunya Ligwina hananto dapet diskon lebih gede yaitu 20% (di inibuku.com diskonnya cuma 15%). hehehhe. yah ga papalah, pelajaran buat saya kalo mau beli tuh compare harga dulu...

Dan eng ing eng, gak sampe dua jam, resepsionis telepon kalo ada orang dari inibuku.com. wow cepet banget! dan ternyata, dua-duanya ada. Ternyata, inibuku.com lokasinya ada di Cempaka Putih, jadi deket kalo ke kantor saya di Kelapa Gading. Plus, bukunya nggak susah untuk mereka cari, jadi nggak butuh waktu tambahan bisa langsung di antar.




Untuk percobaan, not bad lah pesen di Inibuku.com. Lumayan, ga perlu ke Mal/Gramedia, gak keluar ongkos parkir dan makan, lebih hemat pula.Dan pulang kerja nanti, saatnya tenggelam dengan dua bacaan ini, sambil nemenin kakak di rumah sakit. ihiw!